Parmak Tatlısı Tarifi


Hamuru için;
  • 2 adet yumurta,
  • 2 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 yemek kaşığı nişasta (Speisestärke),
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 fiske tuz,
  • 1 yemek kaşığı sirke,
  • 3-4 su bardağı un.

Kızartmak için;Bol sıvı yağ.

Şerbet için;
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 2 su bardağı su,
  • 7-8 damla limon suyu.

Süslemek için;Ceviz veya Hindistan Cevizi.

Parmak Tatlısı Yapılışı
Parmak tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti hazırlanır.
Şerbetini hazırlamak için gerekli olan toz şeker, su ve limon suyu, tencere içerisinde karıştırılıp, ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başladıktan sonra, 10 dakika daha kaynatılır ve hazırlanan şerbet ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır.

Tatlı hamurunu hazırlamak için, derin bir kap içerisine yumurta, yoğurt, sıvı yağ, nişasta, kabartma tozu, vanilya, tuz ve sirke koyulup, elle karıştırılır.
Elde edilen karışıma azar azar un ilave edilerek, güzelce yoğrulur.
Yoğrulan hamur buzdolabına kaldırılır ve 10 dakika dinlendirilir.
Daha sonra dinlenen hamur dolaptan alınır ve hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopartılıp, uzun şerit şeklinde (parmak şeklinde) yuvarlanır.

Şekillendirilen parmak tatlısı, kızgın yağ içerisinde güzelce kızartılır.
Kızardıktan sonra kevgir yardımı ile yağdan süzülerek çıkartılır ve hemen soğuk şerbet içerisine atılır.
Şerbet içerisinde 1-2 dakika beklettikten sonra, şerbeti hafif süzülerek servis tabağına çıkartılır.
Üzeri ceviz veya Hindistan cevizi ile süslenerek servise sunulur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar