Kuş Yeminden Çelenk Yapımı
Bu proje için yuvarlak kek kalıbına ve birkaç malzemeye ihtiyacınız olacak. Ancak bu kadar zahmete girmenize değecektir. Kuş yemi karışımını yuvarlak kek kalıbının içine bastırın ve şekle girmesini sağlayın. Daha sonra neşeli bir kurdele ile süsleyin.
- ¼ cup sıcak suda sade jelatini jelatin iyice çözülene kadar karıştırın. Daha sonra 3 yemek kaşığı mısır şurubu ve ¾ cup unu da ekleyerek koyu bir macun elde edene kadar karıştırın.
- Dört bardak karışık kuş yemini de ekleyin. Her şey birbirine iyice karışana kadar karıştırın.
- Yuvarlak kek kalıbına yapışmayı engelleyen pişirme spreyinden püskürtün. Daha sonra kuşyemi karışımını yuvarlak kek kalıbına dökün ve her yere yayın. 10 dakika bekletin ve temiz bir yüzeye çıkartın.
- Daha simetrik bir çelenk yapmak istiyorsanız kalıbı terinse çevirip yeniden kek kalıbına koyun ve bastırın. Bunu yaparken ön kısmına zarar vermemeye çalışın.
- Çelengi kuru bir yerde 36 ve 48 saat arası bekletin. İsterseniz bu esnada başka çelenklerde yapabilirsiniz.
- Çelenk hazır olduğunda kalın bir kurdeleden uzun bir parça kesin ve asma yeri yapmak için gevşek bir ilmek atın.
Yorumlar
Yorum Gönder