Glutensiz Kek Tarifi
- 3 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı yoğurt
- 3/4 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 adet muz
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 2,5 su bardağı pirinç unu (ya da 2 su bardağı glutensiz un)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1/2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
- 1/2 su bardağı badem ya da fındık
Püf Noktası
Pirinç unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, tüm malzemeleri oda sıcaklığında kullanmaya dikkat edin.Fırından çıkan keki, oda ısısında dinlendirdikten sonra dilimleyin.
Tarif:
Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta bir mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Kabuğunu soyduğunuz muzları, bir çırpıcı yardımıyla ezdikten sonra kek harcına ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
Elenmiş pirinç unu, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçını ilave edin. Sap kısımlarını ayıkladığınız ve hafif bir şekilde unladığınız kuru üzümleri katın.
Tüm malzemelerini eklediğiniz kek harcını, miksere gerek kalmadan bir spatula yardımıyla karıştırdıktan sonra yağlanmış baton bir kek kalıbına dökün.
Üzerini düzelttikten sonra file bademleri serpiştirin.
Glutensiz keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında içini çekmesi için 45 dakika kadar pişirdikten sonra çıkartabilirsiniz.
.
Yorumlar
Yorum Gönder