Glutensiz Ekmek Tarifi
Malzemeleri
- 2 su bardağı glutensiz un
- 1 çay kaşığı tuz
- 10 gr yaş maya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
Yapılışı
Bütün malzemeler mikserin karıştırma kabına koyulur. Önce bir kaşık yardımıyla ön karıştırma yapılır daha sonra mikser ile pürüzsüz bir hamur elde edilinceye kadar karıştırılır. Elde edilen hamur önceden yağlanmış ekmek tavası veya kek kalıbına dökülür, üzeri elle düzgünleştirilir. Hamur sıcak bir yerde iki kat hacme ulaşana kadar yaklaşık 30 dakika bekletilir. Üzeri nemlendirilir. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında kapağı açılmadan yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder